fbpx

MoonRay MPPT regulatori

Moonray MPPT solarni regulator  punjena -Optimizirano za jahte i kampere

 

 

Novi MoonRay MPPT solarni kontroleri punjenja uistinu su optimizirani za upotrebu na jahtama i kamperima. MoonRay nadmašuje ostale MPPT regulatore punjenja. Testirano i u savršenim i u stvarnim vremenskim uvjetima. izvedba zasjenjuje ostale MPPT regulatore ,posebice u oblačnim ili djelomičnim sjenama.

MoonRay je optimiziran za tipičnu instalaciju na brod ili kamper. Često s jednim solarnim panelom ili nekoliko paralelno povezanih solarnih panela.

Punjenje jedne ili nekoliko 12V baterija. Zahvaljujući svojoj svestranosti, također je moguće koristiti više regulatora MoonRay zajedno. Upravljanje skupinama solarnih panela. To omogućuje optimizaciju svake grupe. Tako možete stvarati grupe u skladu s uvjetima koji se stalno mijenjaju na pokretnoj platformi. Zahvaljujući aplikaciji Multi Connect moguće je prikupljati podatke od svih regulatora zajedno.

Instaliranje sustava solarnih panela na jahtu ili kamper kuću može biti izazov. Industrija solarnih panela uglavnom se fokusira na velike fiksne instalacije. Međutim, cilj SUNBEAMsystema je napraviti opremu za nestacionarna vozila i čamce. Što zahtijeva da se postavke solarnog sustava mnogo razlikuju od kućnih instalacija. Može se identificirati pet stvari koje se bitno razlikuju :

-Djelomično zasjenjenje puno je češće.
-Manji broj solarnih panela ili samo jedan solarni panel
-Preferira se paralelno povezivanju solarnih panela iznad serijskog
-“Off grid” Punjenje 12V DC baterija
-Potreba za energetskom učinkovitošću i uštedom energije
-Korištenje solarnih ćelija visoke učinkovitosti

MoonRay to sve rješava i evo kako funkcionira optimizacija:

-Punjenje započinje kad solarni paneli dosegnu napon od 0,1 V iznad napona baterije (ponekad <0,9 V). Čak i uz tako malo snage, zbrajat će ukupnu pohranjenu energiju tijekom dana. Pogotovo u zemljama s oblačnim vremenom ili sa suncem pod malim kutom -Krivulja energetske učinkovitosti izuzetno je ravna. To biste mogli usporediti s fino podešenim motorom sa izgaranjem. Tamo gdje imate dobar start počevši od niskog broja okretaja pa sve do visokog broja okretaja. Dok bi stari MPPT radije bio vrlo učinkovit samo na određenom (visokom) RPM-u. Po cijenu niskog ili nikakvog učinka pri nižim RPM-ima. -MoonRay je učinkovit, čak i ako ima neoptimiziranu slučajnu veličinu na solarnim panelima. Drugim riječima, odaberite veličinu solarne ploče / vat bez ograničenja. -MoonRay će ubrati više sunčeve energije tijekom prirodnih kolebanja snage gore-dolje. I nije ograničeno na savršene kutove i sunčevo zračenje. -MoonRay ima optimizirani MPPT algoritam za niži napon solarne ploče. Također je prilagođen za solarni panel Vmp u rasponu od 17 do 25 Volti. Ovo omogućava za punjenje 12V baterije jednim solarnim panelom ili više solarnih ploča. (imajte na umu da je paralela najbolja instalacija solarnih panela na jahti / kamperu) Povrh svega, samopotrošnja od 13 mA (14 mA za 320) vodeća je u industriji za MPPT solarni regulator punjenja u ovom rasponu veličina. Time se postiže malo izgubljene energije. DOSTUPNI MODELI : MOONRAY 320 nominalni napon 12/24VDC , napon baterija 8-30V, max.power 320W/12V 640W24V MOONRAY 160 nominalni napon 12/24VDC , napon baterija 8-30V, max.power 160W/12V 320W24V

kontakt