fbpx

HY-PRO Hidraulične pumpe za autopilote

Hy-Pro pumpe i aktuatori za autopilot isporučuju se velikim proizvođačima autopilota i brodogradilištima. Između 2012. i 2014. razvijena je nova paleta reverzibilnih pumpi koja uključuje veličine između 0,6 i 2,5 litre u minuti. Uvođenje ove super tihe, IP67, štedljive i pumpe male snage bilo je vrlo uspješno.

Pokretači i cilindri od 50 mm koji se prodaju s pumpama široko su omiljene kod velikih jahti za krstarenje i trkaćih jedrilice. Njih je slavno koristio Pete Goss, a drugi ih još uvijek koriste u samostalnim utrkama oko svijeta). Rasponi reverzibilnih pumpi i aktuatora sada su izabrana hidraulika autopilota za Raymarine, Nexus, Coursemaster (Australija), B&G i Garmin (SAD). Proizvodi Hy-ProDrive također se prodaju putem distributera u Velikoj Britaniji, Europi, pa čak i Južnoj Africi.
A sada su dostupni i kod nas.

Jedna od ključnih značajki dizajna novog asortimana Hy-Pro pumpi je tihi rad, koristeći tehnologiju zupčanika. To je vrlo važno na jedrilicama i malim sportskim ribarskim čamcima, gdje je buka neprihvatljiva. Uz to, niska potrošnja energije također je vitalna tamo gdje se oslanjaju na baterije. Uređaj je također vodootporan na IP67 i otporan na koroziju. Ironično je da su ove morske značajke sada naklonjene drugim tržištima, poput strojeva za puhanje snijega, stomatoloških stolica, ovjesa sportskih automobila i podmornica bez posade.

Kolekcija Hy-ProDrive također sadrži dvije verzije pumpe sa stalnim pogonom za veće radne brodove, poput ribarskih brodova.